Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen.
Staat het antwoord op jouw vraag hier niet tussen neem dan contact met ons op via info@adhdcentraal.nl of bel ons via 088 313 1200
(bereikbaar op werkdagen tussen 10:00-16:00 uur)
Ben je al onder behandeling bij ons neem dan contact op met jouw locatie.

Wanneer kan ik bij jullie terecht?

Voor een overzicht van de actuele wachttijden per locatie, klik hier.

Wat kost een behandeling?

Hebben wij een contract met jouw zorgverzekeraar of heb je een 100% restitutiepolis, dan betaal je zelf geen extra kosten, maar wel jouw nog openstaand eigen risico. Hebben we geen contract met jouw zorgverzekeraar dan betaal je na diagnostiekdag en behandeling een “persoonlijke bijdrage” € 250. Ook dan betaal je aan jouw zorgverzekeraar het nog openstaand Eigen Risico.

Bekijk hier een video met uitleg en lees hier meer over kosten en vergoeding.


Eigen bijdrage medicatie
Medicatie heeft een belangrijke plaats in de behandeling van ADHD. Deze medicatie zal door ons worden voorgeschreven en door uw apotheker worden geleverd. Afhankelijk van het middel dat wordt voorgeschreven, kan er vanuit de zorgverzekeringswet sprake zijn van een eigen bijdrage. Deze is wettelijk gemaximeerd op € 250, -. Deze eigen bijdrage zal door uw verzekeraar bij u in rekening worden gebracht. Dit gaat buiten ADHDcentraal om.
Het kan zijn dat u voor deze kosten aanvullend verzekerd bent. Informeer hiervoor bij uw verzekeraar. Sommige fabrikanten hebben een terugbetalingsregeling voor deze eigen bijdrage. Zie daarvoor de volgende links:
Terugbetalingsregeling Tentin
Terugbetalingsregeling Elvanse

Hebben jullie een contract met mijn zorgverzekeraar?
Voor een overzicht van de zorgverzekeraars met wie we in het jaar 2022 een contract hebben, klik hier 
voor meer informatie over de 2023 status, klik hier.
Vergoedt mijn zorgverzekeraar alles?

Voor een overzicht van de actuele wachttijden per locatie, klik hier.

Hoe kan ik me aanmelden bij jullie?

Wij ontvangen graag van jouw huisarts of  regiebehandelaar in de GGZ een verwijsbrief. Deze kan bijvoorbeeld veilig verzonden worden via Zorgdomein. Belangrijk is, dat de verwijzer verwijst naar ons, ‘ADHDcentraal’, en dat er specifiek verwezen wordt naar de Specialistische GGZ.

Heb ik een verwijzing nodig?

Ja, er is altijd een verwijzing nodig van je huisarts of regiebehandelaar in de GGZ. Zie ook: “Hoe kan ik mij aanmelden bij jullie”

Kan ik mijn kind van onder 18 aanmelden?

Wij bieden ADHD zorg die (grotendeels) wordt vergoed door de zorgverzekering, aan volwassenen vanaf 18 jaar. Daarnaast hebben we een programma ontwikkeld, speciaal voor 16 en 17 jarigen met ADHD symptomen. Dit programma dient zelf te worden betaald. Meer informatie vindt u hier.

Wat houdt een diagnostiekdag in?
Hier vind je een informatief filmpje over het verloop van de diagnostiekdag.

Wat houdt de behandeling in?

In overleg met jou als patiënt wordt er een behandelplan opgesteld, waarin jouw hulpvraag centraal staat. De vorm van de behandeling is vaak een van de volgende zorgpaden:

  1. Medicatie in combinatie met psycho-educatie en cognitieve gedragstherapie (CGT), of 
  2. Medicatie in combinatie met psycho-educatie. 

Tijdens en na de behandeling kan je gebruik maken van ons E-health aanbod

Kan ik ook terecht bij jullie als ik geen behandeling met medicatie wil?

Samen met jou kijken we naar een behandeling die aansluit bij je hulpvraag en het meest optimale resultaat oplevert. Onze jarenlange ervaring leert dat in de behandeling van ADHD medicatie een belangrijke rol speelt. Daarnaast kan Cognitieve Gedragstherapie ingezet worden. 

Tijdens de diagnostiekdag leggen we je graag uit wat de werking van medicatie is, welke soorten medicatie er zijn, en bieden we je de mogelijkheid om onder toezicht, de werking van medicatie te ervaren.

Kan ik ingepland worden op een verder weg gelegen locatie met minder lange wachttijd?

We plannen jouw afspraak in op de locatie het dichtst bij jouw woonplaats gelegen. Dit met het oog op de mogelijke vervolgafspraken die in het kader van de behandeling plaatsvinden. Voor informatie over de mogelijkheden van een volledige online behandeling op een verder weg gelegen locatie kun je contact opnemen met Team Informatie en Planning via: info@adhdcentraal.nl

Kan ik op een lijst komen voor wanneer er tussentijds plekken vrijkomen?

Het gebeurt af en toe dat er plekken tussentijds vrijkomen, maar helaas is dat te weinig om deze verzoeken die we ontvangen, in te willigen.

Ik heb al een diagnose, kan ik ook alleen voor behandeling bij jullie terecht?

Indien de diagnose in het verleden al eens gesteld is, kun je bij ons terecht. Belangrijk om te weten is dat wij de diagnostiek dan wel opnieuw en op eigen waarneming doen. Onze zorg en behandeling wordt afgestemd op jouw persoonlijke situatie en mogelijkheden. Om dit te kunnen waarborgen, starten we met de diagnostiekdag. Daarna stellen we samen met jou, een behandelplan op.

Heb je de diagnose recent (<1 jaar geleden) laten stellen bij een andere instelling, neem dan contact met jouw zorgverzekeraar op om na te gaan of zij een eventueel 2e keer diagnostiek bij ADHDcentraal wel gaan vergoeden.

Kan ik mijn medicatie meenemen naar het buitenland?

Voor reizen naar het buitenland met medicatie adviseren wij u altijd de laatste stand van zaken te controleren via de site van het cak. Of u een medicijnverklaring nodig heeft, hangt af van het medicijn, het land waar u naar toe gaat en hoelang u reist. Zo lang u bij ons in zorg bent, regelt ADHDcentraal de aanvraag voor de medicijnverklaring. Via uw behandelaar kunt u deze aanvragen. Het is niet nodig het document zelf in te vullen. Uw behandelaar heeft hiervoor de volgende informatie van u nodig:

  • nummer van uw paspoort / ID kaart
  • exacte duur van de reis middels de reisdata.

Indien u niet meer bij ons in zorg bent kunt u de medicijnverklaring opvragen via uw huisarts.

Waarom ontvang ik een factuur voor een afspraak waar ik niet aanwezig was?

Helaas komt het regelmatig voor dat een patiënt zonder bericht niet op komt dagen op een afspraak. Hierdoor kunnen wij deze tijd niet inzetten voor een andere patiënt. Om onze zorg toegankelijk te houden, vragen we je tijdig kenbaar te maken wanneer je niet op een afspraak kan komen. Je kunt je afspraak kosteloos annuleren of verplaatsen tot 24 uur voor de afspraak. Voor een afspraak op een maandag geldt dat deze vóór vrijdag 12.00 uur afgezegd dient te worden.

 

Wanneer je niet op tijd (<24 uur of vóór vrijdag 12.00 uur voor een afspraak op maandag) de behandelafspraak verplaatst of annuleert, wordt hiervoor een no show tarief in rekening gebracht. Het tarief dat hiervoor geldt, is €60,- Deze rekening moet je zelf betalen. De zorgverzekering vergoedt deze “no-show rekening” niet.

 

Heb je een no-show factuur ontvangen en ben je het hier niet mee eens, dan kun je bezwaar maken door het volgende formulier in te vullen. Wij komen zo snel mogelijk bij je terug of het bezwaar gegrond wordt verklaard.

 

Ik wil bezwaar maken tegen een factuur voor een afspraak waar ik niet aanwezig was. Hoe doe ik dat?

Bezwaar maken tegen een no-show factuur kan alleen schriftelijk via deze link.

Heb jij een factuur ontvangen van Infomedics?

Kijk voor meer informatie op de infomedics pagina.