Onze behandeling

Gelukkig kan ADHD effectief behandeld worden. De behandeling bestaat uit een combinatie van Psycho-educatie, Medicatie en Cognitieve Gedragstherapie (CGT) die we samen optimaal inzetten.
De psycho-educatie helpt je te begrijpen wat er gebeurt bij ADHD en wat de behandeling met je zal doen. De medicatie zal de klachten verminderen waardoor je je rustiger voelt en je beter kunt concentreren. In de CGT ga je aan de slag met je oude gedrag en de patronen daarvan. Deze combinatie en individuele begeleiding leidt dit tot minder chaos en meer focus en daardoor een betere kwaliteit van leven.

Ons behandelteam bestaat uit:

 

  • (master) verpleegkundig specialist GGZ, ook regiebehandelaar
  • (master) psycholoog
  • psychiater

Psycho-educatie

Bij Psycho-educatie krijg je op een duidelijke manier voorlichting over het ontstaan en verloop van ADHD symptomen, de invloed van de symptomen op je functioneren en de welke behandelmogelijkheden er zijn.

Lees meer

Medicatie

Wanneer de diagnose ADHD bij jou is vastgesteld dan krijg je, als je dat wilt, direct een proefbehandeling met methylfenidaat of dexamfetamine.

Lees meer

Cognitieve gedragstherapie (CGT)

Met CGT ga je aan de slag om nieuwe gedragspatronen aan te leren. Zodat je samen met de, eventuele, medicatie echt effect krijgt op het verminderen van je concentratieproblemen, hyperactiviteit en impulsiviteit.

Lees meer

Wat doen we wel, wat doen we niet?

ADHDcentraal is een expertisebureau op het gebied van ADHD en ADD. ADHDcentraal levert zorgvuldige, state of the art, medisch specialistische diagnostiek en behandeling bij volwassenen. De diagnostiekdag bij ADHDcentraal bevat zeer geavanceerde testen en onderdelen die een op het individu afgestemde behandeling mogelijk maken. Daarom kunnen wij alleen mensen in behandeling nemen die ook de diagnostiekdag bij ons hebben doorlopen.

ADHD gaat vaak gepaard met andere psychische problemen zoals stemmingsproblemen, angstklachten, middelengebruik, slaapproblemen, een negatief zelfbeeld, faalangst en persoonlijkheidsproblematiek. Onze behandeling is afgestemd op de behandeling van ADHD en ADD als primaire diagnose. Andere psychische problemen behandelen wij mee, tenzij deze zo ernstig blijken te zijn dat deze op de voorgrond staan, specialistische hulp behoeven, er 24-uurs zorg geboden moet kunnen worden of een kliniek achter de hand moet zijn.