Diagnostiek

Je hebt het vermoeden dat je ADHD of ADD hebt, de zelftest gaf een positieve uitslag en je hebt de verwijzing van je huisarts op zak. Bij ADHDcentraal onderzoeken we graag samen met jou of je inderdaad ADHD hebt. Je kan bovendien kiezen of je alleen een diagnose wilt of na de diagnose ook direct de behandeling wil starten.

Uniek bij ADHDcentraal is dat we de diagnose in één dag stellen. Bij ons hoef je niet maandenlang in onzekerheid te zitten of je wel of geen ADHD hebt. Door een slimme planning en de juiste voorbereiding zijn we samen met jou in staat om de diagnose in één dag te kunnen stellen.

We leggen in de video precies uit wat je kan verwachten tijdens de Diagnostiekdag bij ADHDcentraal.

Voor de diagnostiekdag:

  • We vragen jou en iemand die jou goed kent om de de CAARS (Connors ADHD Adult Rating Scale) in te vullen.
  • We vragen je het gesprek met de psycholoog voor te bereiden door terug te kijken naar jezelf op de leeftijd van 6-12 jaar, de lagere schooltijd en je schoolrapporten.

Op de diagnostiekdag:

  • Uitgebreide medische intake
  • Diagnostisch Interview voor Volwassenen met ADHD (DIVA)
  • QbTest (Objectief, computergestuurd neuropsychologisch onderzoek)
  • Psychiatrisch onderzoek
  • Gezamenlijke bespreking van de resultaten

Diagnose ADHD

Is de diagnose ADHD gesteld dan kan je, als je dat wil, direct beginnen met de behandeling. Er is dus geen wachttijd tussen diagnostiek en behandeling.

Geen ADHD

Is er geen diagnose ADHD of ADD gesteld dan verwijzen wij je terug naar de huisarts. Deze verwijzing bestaat uit een uitvoerig en goed advies.

Je hebt het vermoeden mogelijk
ADHD of ADD te hebben?

De zelftest geeft een eerste indruk. ADHDcentraal onderzoekt het verder graag samen met u. Bij ADHDcentraal kunt u kiezen voor alleen diagnostiek of voor diagnostiek en behandeling.