COGNITIEVE GEDRAGSTHERAPIE

Medicatie heeft een goed effect op het verminderen van de concentratieproblemen, de hyperactiviteit en de impulsiviteit. Echter, oude patronen zijn hardnekkig en nieuw gedrag komt niet vanzelf.
Naast medicatie bieden wij hiervoor psycho-educatie in een online groep (2 bijeenkomsten) of individueel. Vervolgens is er de mogelijkheid om cognitieve gedragstherapie (CGT) te volgen. Dit bestaat uit het CGT-programma van Steven A. Safren. Dit programma leert doeltreffende en praktische vaardigheden en strategieën aan om met ADHD om te gaan, en bestaat uit 12 wekelijkse consulten.
Ook kan er in overleg met uw behandelaar gekozen worden voor één van de kortere programma’s, die zich specifiek richten op cognities of vaardigheden. Deze programma’s bestaan uit 5 sessies.
Om optimaal te profiteren van de therapie is het belangrijk ook tijdens de rest van de week thuis te oefenen. De programma’s worden ondersteund met eHealth modules. Tevens kunt u zelf ook gebruik maken van een breed pakket aan eHealth modules gericht op specifieke onderwerpen zoals sociale vaardigheden, piekeren, mindfulness, middelengebruik, gezond leven en herstel.

Slaap
ADHD gaat vaak gepaard met slaapproblemen. Deze verminderen vaak als gevolg van de behandeling voor ADHD klachten. Indien dit niet het geval is, kunt u als onderdeel van de behandeling een speciale therapie volgen op het gebied van slaap.