Behandeling

ADHD of ADD kan effectief behandeld worden. Medicatie vermindert de klachten waardoor u zich beter kunt concentreren en rustiger zult voelen. In combinatie met individuele begeleiding leidt dit tot meer focus en een betere kwaliteit van leven.

Ons behandelteam bestaat uit:

– (master) verpleegkundig specialist GGZ, ook regiebehandelaar
– (master) psycholoog
– psychiater

Wij streven ernaar om de behandeling zoveel mogelijk door dezelfde behandelaars te laten plaatsvinden. Zij hebben onderling afstemming over de voortgang van de behandeling.

PSYCHO-EDUCATIE

MEDICATIE

COGNITIEVE GEDRAGSTHERAPIE

Psycho-educatie houdt in “het op systematische wijze voorlichting geven over onder andere het ontstaan en beloop van ADHD symptomen, de impact van de symptomen op het functioneren, en de behandelmogelijkheden”.

Wordt op de diagnostiekdag de diagnose ADHD bij u gesteld, dan krijgt u desgewenst direct een proefbehandeling met methylfenidaat of dexamfetamine (medicijnen van eerste keus).

Medicatie heeft een goed effect op het verminderen van de concentratieproblemen, de hyperactiviteit en de impulsiviteit. Echter, oude patronen zijn hardnekkig en nieuw gedrag komt niet vanzelf.

CONSULTATIE EN ADVIES

Heeft u vragen over ADHD of ADD en wilt u deze graag voorleggen aan een specialist? Twijfelt u aan de diagnose die elders bij u gesteld is? Wij staan u graag te woord.

Bel ons op 088 3131 200