Maak kennis met Haitze, locatiemanager in Nieuwegein

Haitze

“Ik krijg er energie van als alles loopt zoals het moet lopen en ik er kan zijn voor de collega’s en voor de patiënten.”

Kun je uitleggen wat jouw functie is en wat je zoal doet? 

Als locatiemanager ben ik verantwoordelijk voor het welzijn van het team. Ik stuur aan, maar ik ondersteun ook. Daarnaast doe ik ook behandelingen en diagnostiek. Dat is belangrijk om feeling te blijven houden met de patiëntenzorg. 

Voor collega’s ben ik het aanspreekpunt. In de samenwerking met het Management Team probeer ik de vertaalslag te maken naar de locatie. Gezamenlijk willen we de diagnostiek en de patiëntenzorg op een hoog niveau houden. 

Waarom heb je gekozen om te werken bij ADHDcentraal?

Ik ben altijd erg geïnteresseerd geweest in de symptomen van ADHD en dan vooral bij vrouwen. Bij mannen zijn het vaak de primaire klachten die de boventoon voeren. Terwijl bij vrouwen er ook vaak secundaire symptomen een rol spelen, waardoor zij de ADHD op een andere manier ervaren. 

Ook wilde ik graag patiënten behandelen die vrijwillig behandeld willen worden en dus vooral zelf om behandeling vragen. Onze patiënten komen hier met klachten en willen graag geholpen worden. 

Hoe ziet een werkdag van jou bij ADHDcentraal eruit?

Dat verschilt enorm per dag. Ik regel dat dingen doorlopen, zonder dat mensen het echt merken. Ik probeer controle te houden over de planning en te zorgen dat er geen gaten vallen. Ik voer gesprekken met het team, maar ook individueel en probeer iedereen in hun kracht te zetten. Daarnaast zie ik ook patiënten en heb ik contact met bijvoorbeeld huisartsen. Maar het belangrijkste is dat ik er voor de collega’s ben en dat mijn deur altijd openstaat. 

Heb je een voorbeeld van een situatie waarin je het gevoel had echt het verschil te kunnen maken voor de patiënten van ADHDcentraal?

Ik denk dat we bij ADHDcentraal op een unieke wijze diagnostiek voeren, waardoor de patiënt op één dag door verschillende specialisten wordt gezien. Mocht er ADHD vastgesteld worden dan kan de behandeling ook op die dag starten en zit daar ook meteen een vervolg aan. Dat vind je nergens in Nederland en dat maakt echt een verschil voor de patiënt.  

Waar haal je de meeste energie uit in je werk bij ADHDcentraal? 

Ik krijg er energie van als alles loopt zoals het moet lopen en ik er kan zijn voor de collega’s en voor de patiënten. Dat je de locatie zo kunt organiseren dat de patiënt de diagnostiek en de behandeling kan blijven volgen. Want de patiënt blijft centraal staan. Anders hoef ik de locatie ook niet te managen. 

Welke superkracht zou je willen hebben die van pas kan komen bij jouw werk bij ADHDcentraal? 

Ik zou de tijd weleens stil willen laten staan. Vanuit mijn kern ben ik heel oplossingsgericht. Als ik gedwongen wordt om wat meer achterover te leunen, kan dat soms best handig zijn. 

Wat zou je mensen willen meegeven die willen solliciteren bij ADHDcentraal?

Wat ik zo fijn vind aan ADHDcentraal is dat dit een hele platte, toegankelijke en collegiale organisatie is. Helemaal niet groot en log. Dat is uitzonderlijk binnen de GGZ.

 

Ben je enthousiast geworden over het werken bij ADHDcentraal?