Maak kennis met Daniëlle, psycholoog in Groningen

Daniëlle

“Door de focus te leggen op één doelgroep kun je meer verandering bewerkstelligen denk ik. “

Kun je uitleggen wat jouw functie is en wat je zoal doet? 

Ik werk als psycholoog op de vestiging in Groningen. Ik geef daar behandeling gericht op cognitieve gedragstherapie. Deze therapie is vooral gefocust op het aanbrengen van structuur in het leven van patiënten en het ombuigen van negatieve gedachtepatronen naar helpende en functionele gedachten.  

Waarom heb je gekozen om te werken bij ADHDcentraal?

Ik vind de doelgroep van ADHDcentraal heel erg leuk. Het is fijn om met één specifieke doelgroep te werken, vind ik. Door de focus te leggen op één doelgroep kun je meer verandering bewerkstelligen denk ik. 

Hoe ziet een werkdag van jou bij ADHDcentraal eruit?

Als ik binnenkom zeg ik natuurlijk eerst goedemorgen tegen alle collega’s. Ik zoek een kamer die vrij is en start mijn laptop op. We werken met een fijn systeem waar mijn agenda met daarin al mijn afspraken met alle patiënten staan, maar ook alle overleggen met collega’s. De dag is ingedeeld in onderzoeken, overleggen en behandelingen op basis van cognitieve gedragstherapie. 

Heb je een voorbeeld van een situatie waarin je het gevoel had echt het verschil te kunnen maken voor de patiënten van ADHDcentraal?

Wat ik in mijn werk belangrijk vind is onze patiënten duidelijk maken dat er niks mis is met hen, maar dat de maatschappij niet is ingericht op mensen met ADHD. Mensen die ADHD hebben kunnen juist een hele mooie bijdrage leveren, juist door de manier waarop zij naar dingen kijken en hoe zij in elkaar steken.  Zodra een patiënt hoort dat er niks mis is met ze, maar dat hun brein gewoon anders werkt, zie je de opluchting! Daarin kunnen wij echt een verschil maken.

Waar haal je de meeste energie uit in je werk bij ADHDcentraal? 

Mensen helpen, dat vind ik vooral leuk om te doen. Mijn patiënten tot nieuwe inzichten brengen, zodat ze goed kunnen functioneren en dat soms zelfs ontstijgen vanuit hun eigen kwaliteiten en hun eigen manier van zijn. Dat vind ik mooi om te zien. 

Welke superkracht zou je willen hebben die van pas kan komen bij jouw werk bij ADHDcentraal? 

Dat is een goeie! Ik zou dan een superkracht van een ADHD patiënt willen inzetten voor mijzelf. Dan zou ik een combinatie gebruiken van dynamisch zijn, creatief zijn en super energiek zijn. Als je dan de hyperfocus combineert met die positieve energie, kunnen er mooie dingen gebeuren!

Wat zou je mensen willen meegeven die willen solliciteren bij ADHDcentraal?

Het eerste dat mij opviel toen ik hier kwam werken is de fijne sfeer. Omdat we werken met mensen met ADHD wordt er natuurlijk extra opgelet dat de werkplek rust uitstraalt en prettig is. Maar de sfeer onderling is ook echt goed. En alles is goed geregeld, ook qua inwerken. Daardoor kon ik ook snel zelfstandig werken. Ik zat er zo in!

 

Ben je enthousiast geworden over het werken bij ADHDcentraal?