Maak kennis met Annemieke, locatie assistent in Utrecht

Annemieke

“Binnen ADHDcentraal zijn er veel innovaties, er wordt geluisterd naar patiënten en naar medewerkers en daar wordt ook echt wat mee gedaan. “

Kun je uitleggen wat jouw functie is en wat je zoal doet? 

Ik werk al bijna zes jaar als locatie assistent bij ADHDcentraal in Utrecht. Hier heb ik al van alles meegemaakt. Binnen ADHDcentraal zijn er veel innovaties, er wordt geluisterd naar patiënten en naar medewerkers en daar wordt ook echt wat mee gedaan. Ik heb dus al veel veranderingen meegemaakt hier. 

Mijn werk is tweeledig. Ik zit één dag voor bij de balie en één dag zit ik achter. Dan doe ik de administratie. Eigenlijk is het hier een soort huiskamer waar iedereen langskomt. En ik ben de vraagbaak. Je kunt het zo gek niet bedenken of ik doe het wel eens. Maar niks medisch-inhoudelijks. Het leukste is dat je in een team werkt. Je kunt niet zonder elkaar, het is een geoliede machine. Als er één schakel wegvalt moeten we puzzelen, maar dat komt gelukkig ook altijd wel weer goed.  

Waarom heb je gekozen om te werken bij ADHDcentraal?

In mijn omgeving ken ik best wat mensen met ADHD en ik vind het belangrijk om mensen te helpen. Bij ADHDcentraal heb ik het gevoel dat we mensen echt verder helpen. Patiënten die hier zijn geweest zijn vaak heel dankbaar, ze kunnen weer verder! 

En de sfeer is hier altijd goed. We hebben een ADHDdag, dan doen we bijvoorbeeld workshops over innovaties. En daarna lekker eten met z’n allen! 

Heb je een voorbeeld van een situatie waarin je het gevoel had echt het verschil te kunnen maken voor de patiënten van ADHDcentraal?

We krijgen soms kaartjes of mailtjes van patiënten die heel blij zijn met de hulp die ze hier hebben gehad. Dingen vallen voor onze patiënten op hun plek. Het is natuurlijk mooi als ze dat laten weten aan ons. Er zijn ook patiënten die een leuke reactie achterlaten in ons gastenboek. Dat is wel de reden dat ik hier ben komen werken. Patiënten komen met een hulpvraag en wij proberen zo goed mogelijk te helpen. Wij kunnen echt een verschil maken in het leven van deze mensen. Daar doe ik het voor!

Waar haal je de meeste energie uit in je werk bij ADHDcentraal? 

Het samenwerken en de goede sfeer vind ik het allerbelangrijkste. We hebben een heel leuk team, we zijn er voor elkaar in goede en slechte tijden. Het allerleukste aan mijn werk vind ik het omgaan met de patiënten. Als iedereen blij naar huis gaat aan het einde van de dag zeggen we als collega’s ook vaak tegen elkaar: fijn gewerkt! 

Wat zou je mensen willen meegeven die willen solliciteren bij ADHDcentraal?

Mensen moeten gewoon langskomen op onze locaties. Een vacature lijkt soms heel ver weg, maar als je hier bent snap je het meteen. We zijn heel laagdrempelig, dus kom gewoon een keer kijken op onze locatie!

 

Ben je enthousiast geworden over het werken bij ADHDcentraal?