Maak kennis met Isabelle, verpleegkundig specialist in Nieuwegein

Bij ADHDcentraal maken we voor iedere patiënt het verschil

“Bij ADHDcentraal maken we voor iedere patiënt het verschil.”

Kun je uitleggen wat jouw functie is en wat je zoal doet? 

Ik ben verpleegkundig specialist. Binnen ADHDcentraal doen de verpleegkundig specialisten het eerste anamnese gesprek met alle patiënten die binnenkomen. Dit is een uitgebreid gesprek, waarin we zoveel mogelijk willen weten van de patiënt. We doen ook lichamelijke metingen, zoals bloeddruk, hartslag en gewicht. Wij kijken uiteindelijk met het gehele team of de patiënt ADHD heeft. Als verpleegkundig specialist mag je de regie pakken en bepaal je hoe de eventuele vervolgbehandeling eruit ziet van een patiënt die de diagnose ADHD heeft gekregen. Wij doen ook de vervolgbehandeling van alle patiënten. 

Hoe ziet een werkdag van jou bij ADHDcentraal eruit?

Per week heb ik twee diagnostiekdagen, dan zien we nieuwe patiënten. De overige dagen zijn consultdagen, dan spreek ik de patiënten weer. Dan kijk ik hoe het met de patiënt gaat, hoe de weken zijn gegaan en waar ze eventueel tegenaan lopen. Ook bespreken we uitgebreid de medicatie. Hoe gaat het daarmee? Hoe lang werkt het? En helpt het op de juiste manier?

Als verpleegkundig specialist ben je ook regiehouder, dus bespreek ik ook met de patiënten hoe de therapie verloopt. Ook komen dan andere zaken aan bod, bijvoorbeeld hoe het gaat met slapen. We bespreken echt het hele pakket met de patiënt.

Waarom heb je gekozen om te werken bij ADHDcentraal?

Voordat ik hier kwam werken, werkte ik met een hele complexe doelgroep. Ik was op zoek naar wat meer stabiliteit en rust, wat minder crisis. Bij ADHDcentraal heb ik wat meer structuur en overzicht. Mijn baan is daarom ook goed te combineren met mijn privéleven. Er is veel vrijheid, er wordt meegedacht en als je een keer thuis wil werken is dat geen enkel probleem. 

Heb je een voorbeeld van een situatie waarin je het gevoel had echt het verschil te kunnen maken voor de patiënten van ADHDcentraal?

Bij ADHDcentraal maken we voor iedere patiënt het verschil. Mensen zijn zo dankbaar voor wat we doen. Dat viel het meeste op toen ik hier kwam werken. Mensen kunnen weer studies doen, kunnen weer aan het werk of weer in een gezin functioneren. Het is super dankbaar werk.

Waar haal je de meeste energie uit in je werk bij ADHDcentraal? 

Ik haal het meeste energie uit het feit dat de patiënten zo dankbaar zijn dat je ze helpt. En het team is heel prettig. Hoewel je heel individueel werkt, kun je wel altijd bij elkaar binnenlopen. Dat is echt heel fijn. Ik voel me welkom en gewaardeerd als verpleegkundig specialist. Ze zijn blij dat je er bent! 

Welke superkracht zou je willen hebben die van pas kan komen bij jouw werk bij ADHDcentraal? 

Ik zou soms wel de gedachten van mensen willen lezen. Als sommige mensen moeilijk woorden kunnen geven aan dingen die gebeuren, dan zou het best fijn zijn als je even mee zou kunnen kijken in hun hoofd. 

Wat zou je mensen willen meegeven die willen solliciteren bij ADHDcentraal?

Gewoon doen! Het werk is leuk, afwisselend en dankbaar. Het is een geoliede machine, er is ruimte voor flexibiliteit binnen een duidelijk kader. Er is veel waardering vanuit de organisatie voor verpleegkundig specialisten. En het samenwerken met andere verpleegkundig specialisten is ook echt een pluspunt.

 

Ben je enthousiast geworden over het werken bij ADHDcentraal?