Jeugd (16/17 jaar) (Nieuw)

ADHDcentraal biedt nu ook 16 en 17 jarigen de mogelijkheid om ons programma van diagnostiek en behandeling te volgen. Omdat wij de afgelopen jaren veel vragen kregen of wij ook jeugdigen met ADHD klachten zouden kunnen diagnosticeren en behandelen hebben wij voor deze groep ook een aanbod ontwikkeld. Uiteraard volgens de laatste medische richtlijn.

Woont u (en/of de jeugdige van 16/17 jaar) in de regio West-Brabant west, klik hier.
(gemeenten: Bergen op Zoom, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht, Zundert).

 

Wat bieden wij?

De diagnostiek vindt op 1 dag plaats en bestaat uit de volgende elementen:

  • Diagnostische interviews met ouders en adolescent met verschillende zorgprofessionals
  • Computergestuurde test (QbTest)
  • Er vindt een effectmeting plaats van een eenmalige dosering medicatie. Het effect van de medicatie wordt dan objectief vastgesteld door middel van een 2e QbTest.
  • Overleg met ouders en adolescent waarin bevindingen worden gedeeld en het vervolgtraject wordt besproken

Als ADHD wordt gediagnosticeerd overlegt de behandelaar aan het eind van de diagnostiekdag met ouders en de jongere over de gewenste behandeling. Binnen deze behandeling wordt psycho-educatie gegeven (uitleg over ADHD), kan er gekozen worden voor het instellen op medicatie, en kan er cognitieve gedragstherapie (CGT) aangeboden worden (of een combinatie van medicatie en CGT).

Waar?

De diagnostiek vindt vooralsnog plaats op een centrale plek in Nederland, op onze locatie in Nieuwegein. De diagnostiek zal in 1 dag afgerond worden. De behandeling kan vervolgens online – dus vanuit huis- worden gevolgd middels beeldbellen met de behandelaar.

Voor wie?

Het programma is speciaal ontwikkeld voor 16 en 17 jarigen met ADHD symptomen. Tevens worden de ouders betrokken bij de diagnostiek en behandeling. Indien gewenst zou ook school betrokken kunnen worden. Wij vragen u om een verwijzing van de huisarts.

Kosten?

Onze volwassenenzorg wordt grotendeels vergoed vanuit de zorgverzekeraar. Echter, de kosten voor ons diagnostiek- en behandelprogramma, speciaal ontwikkeld voor 16 en 17 jarigen, dienen zelf te worden betaald. De prijs is afhankelijk van het te volgen traject. De prijs range is €1200 – €2500, variërend van alleen diagnostiek tot een volledig diagnose- en behandeltraject inclusief medicatie consulten, psycho-educatie en cognitieve gedragstherapie. Dit is op basis van marktconforme tarieven.

Wanneer?

U kunt momenteel zonder wachttijd bij ons terecht. Het beste kunt u contact met ons opnemen via onderstaand contact formulier. Wij zullen vervolgens contact opnemen om uitleg te geven en een dag te plannen voor de diagnostiek.

Hoe lang?

Een traject bij ons start met een diagnostiekdag. Deze zijn altijd in Nieuwegein op een woensdag en duren van circa 8.30u tot 15.45u of van 9.45u tot 17.00u. Indien de diagnose ADHD gesteld wordt, kunt u ervoor kiezen om direct een behandeltraject te starten. De behandeling kan fysiek op locatie in Nieuwegein of online – via beeldbellen – worden gevolgd. De gemiddelde doorlooptijd van diagnostiek tot einde behandeling bedraagt bij ons circa 12 weken.

Geïnteresseerd?

U kunt uw interesse kenbaar maken middels onderstaand formulier. Wij zullen vervolgens telefonisch contact met u opnemen. Let op: voor het maken van een afspraak is een verwijzing van de huisarts verplicht.

 

Naam van 16/17 jarige(Vereist)
Naam van een ouder/verzorger(Vereist)
Het heeft onze voorkeur om het kennismakingsgesprek te voeren met zowel de 16/17 jarige als (één van) de ouder(s). De reden hiervoor is dat jongeren vanaf 16 jaar zelf mogen beslissen over hun medische behandeling. Zij hebben dezelfde patiëntenrechten als volwassenen. De ouders dragen de uiteindelijke verplichting om de kosten van verzorging en opvoeding voor hun kinderen te betalen totdat zij 18 jaar zijn.
*graag op werkdagen tussen 10:00-16:00 uur en bij voorkeur een tijdstip waarop zowel de 16/17 jarige als (één van) de ouder(s) beschikbaar is.