voor meer informatie en aanmelden:

ZOEK

Coronavirus – Beleid ADHDcentraal

by | Mar 13, 2020 |

Coronavirus – Beleid ADHDcentraal

ADHDcentraal volgt de ontwikkelingen van de overheid en de adviezen van het RIVM op de voet. In het kader van het Coronavirus neemt ADHDcentraal maatregelen om de verspreiding te verminderen en om de veiligheid van patiënten en behandelaren zo maximaal als mogelijk te waarborgen. Deze maatregelen vinden plaats met inachtneming van de kwaliteit en dienstverlening die u van ons gewend bent.

Ik heb een afspraak bij ADHDcentraal. Gaat die door?

JA. Alle geplande afspraken met ADHDcentraal gaan door op de met u afgesproken datum en tijd. Wel vinden de afspraken plaats in aangepaste vorm via beeldbellen. Op deze manier werken wij zo veilig mogelijk en loopt uw behandeling geen onnodige vertraging op.

Diagnostiek

  • De diagnostiek sessies die u normaliter zou hebben op onze locatie, zult u nu via beeldbellen met de verschillende behandelaren doorlopen.
  • De QbTest die normaliter op onze locatie wordt afgenomen wordt nu aangeboden via een speciale internet applicatie (de QbCheck). Deze kunt u op uw eigen computer maken.
  • U ontvangt voor dit alles een gedetailleerde instructie zodat alles voor de diagnostiekdag volledig helder is. Bij overblijvende vragen kunt u uiteraard terecht bij het team op uw ADHDcentraallocatie. 

Vervolgafspraken

  • Alle afspraken op onze locatie (medicatie-consulten en CGT-sessies) worden via beeldbellen aangeboden.

Beeldbellen, hoe werkt dat?

Wij zorgen dat de afspraak via beeldbellen verloopt. U hebt daarvoor de volgende zaken nodig:

  1. Een laptop of desktop computer met werkende webcam en microfoon of – indien deze niet beschikbaar is – een tablet of mobiele telefoon (smartphone)
  2. Een rustige plek waar u privé gesprekken kunt voeren zonder gestoord te worden
  3. Een plek met een goede internetverbinding

Voorafgaand aan uw afspraak ontvangt u een mail van ons met een link naar onze beveiligde omgeving voor beeldbellen. Om na te gaan of u inderdaad uw afspraak via beeldbellen kunt hebben, zal uw behandelaar vóór de afspraak telefonisch contact met u opnemen.

Op onze pagina over beeldbellen treft u meer informatie om u voor te bereiden op een consult via beeldbellen.

Wat nu als het beeldbellen niet lukt? 

Wanneer om technische of andere redenen het beeldbellen niet lukt, dan zal uw afspraak met uw behandelaar telefonisch plaatsvinden. Uw behandelaar belt u op de dag en het tijdstip van de afspraak.

Uw behandelaar belt u met een afgeschermd (geheim) nummer op de dag en het tijdstip van uw afspraak

Wat doe ik als ik zelf gezondheidsklachten heb?

Mocht u zelf ziekteverschijnselen vertonen, zoals benoemt door de RIVM, dan vragen wij u met klem NIET naar ADHDcentraal te komen, maar contact met ons op te nemen.

Kijk ook naar de sectie vragen en antwoorden met betrekking tot ADHDcentraal en coronavirus.
Kijk voor de actuele situatie omtrent het Coronavirus op  https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19Telefoonnummer van het RIVM: 0800 – 1351.