CORONAVIRUS – VERWIJZINGEN

Verwijzingen in tijden van Corona

In deze coranatijden voelt u als patiënt wellicht schroom om naar de huisarts te gaan. Wij horen dat veel mensen reserves hebben om zich te laten onderzoeken voor iets anders dan een verdenking op corona, hart- en vaatziekten of kanker. Als het niet heel erg is kan het wel even wachten.

In de zorg ontwikkelt zich echter het besef dat wij allemaal een ontzettend stuwmeer aan zorgvragen aan het maken zijn en dat dit niet wenselijk is en niet meer nodig. Ook psychische problemen kunnen uw leven ernstig nadelig beïnvloeden en behoren onderzocht en behandeld te worden.

Als u zich wilt laten verwijzen voor diagnostiek en eventuele behandeling van ADHD kunt u uw huisarts erg helpen door de ASRS alvast te doen. Dat is een zelftest die ontwikkeld is door een team van deskundigen van Harvard Medical School voor de WHO en in veel talen beschikbaar is. Wij hebben deze test op de website staan en bieden u deze gratis aan.

Zelftest van ADHDcentraal

Als de test u adviseert contact op te nemen met de huisarts kunt u deze uitprinten en naar hem/haar mailen. Dat zal een eventuele verwijzing ondersteunen.